Παιδοψυχολόγος – Ψυχολογία

Ψυχολογία

Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτριά μας, προσφέρει υπηρεσίες με στόχο  την ψυχολογική ευεξία και ανάπτυξη παιδιών, εφήβων και γονέων. Με εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, την οικογενειακή θεραπεία και τη συμβουλευτική γονέων, η ψυχολόγος μας είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση των παιδιών κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της ανάπτυξης τους.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  • Ψυχοθεραπεία παιδιών/εφήβων: Εξατομικευμένη ψυχοθεραπεία για παιδιά/έφηβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και διαταραχές στη συμπεριφορά, στις σχέσεις ή και στην αντίληψη-διαχείριση των συναισθημάτων τους.
  • Συμβουλευτική γονέων: Υποστήριξη και καθοδήγηση για γονείς και φροντιστές, για την κατανόηση και αντιμετώπιση δυσκολιών και τη βελτίωση των σχέσεων με τα παιδιά τους.
  • Ψυχοθεραπεία γονέων: Στήριξη και ενδυνάμωση των γονέων για την αντιμετώπιση προσωπικών δυσκολιών, την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου και την προαγωγή της ευζωίας της οικογένειας.
  • Ομαδική θεραπεία παιδιών (κοινωνικές δεξιότητες): Ομαδικές συνεδρίες που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, τη βελτίωση των σχέσεων των παιδιών με συνομήλικους.
  • Ομάδες εφήβων: Συναντήσεις με εφήβους για την αναζήτηση λύσεων σε θέματα όπως η αυτοεκτίμηση, οι σχέσεις με τους όμοιους τους και η αντιμετώπιση της αγωνίας της σχολικής επίδοσης και τη σχέση με τους γονείς τους.
  • Ομάδες μητέρων: Συμπαράσταση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ μητέρων, επικεντρωμένη στην υποστήριξη της μητρότητας και την ενδυνάμωση των γονικών δεξιοτήτων.
  • Ομάδες γονέων: Συναντήσεις με γονείς και φροντιστές για την ανταλλαγή πληροφοριών, στρατηγικών και την παροχή συμβουλευτικής σε θέματα γονικότητας.
  • Τμήμα πρώιμης παρέμβασης: Ειδικά προγράμματα και παρεμβάσεις σε παιδιά με γλωσσικές δυσκολίες, παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.
  • Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών με αυτισμό: Προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών με αυτισμό, καθώς και την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Στόχος η όσο το δυνατόν καλύτερη αυτονόμηση τους και η αυτοεκτίμηση τους.

Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια μας είναι επαγγελματίας με πολυετή εμπειρία και προσωπική προσέγγιση, εξατομικευμένη ανάλογα την κάθε περίπτωση. Είναι αφοσιωμένη στην παροχή ασφαλούς και επαγγελματικής στήριξης για την ανάπτυξη και ευζωία των παιδιών και των κηδεμόνων/φροντιστών τους.